Om förlaget

Verksamheten

Bokförlaget Ester Bonnier ger ut fack- och skönlitteratur för vuxna på imprinten Bokförlaget Forum, Bonnier Fakta samt Lovereads. Vi har en årlig utgivning om dryga 110 boknyheter. Du kan läsa mer om utgivningsprofiler och våra böcker och författare på respektive imprints hemsida. Där finns också mer information om hur du lämnar in manus.

Bonnier Fakta

Bokförlaget Forum

Lovereads

Bonnier Brands

Brillbee

Genom verksamheterna Bonnier Brands och Brillbee producerar Bokförlaget Ester Bonnier produkter och onlinekurser knutna till böcker och författare.

 

 

Bonnier Brands arbetar med produkter som till exempel inredningsdetaljer, husgeråd och leksaker knutna till böcker och/eller författare och ger därmed nya möjligheter att sammanföra konsumenter med deras mest älskade berättelser och varumärken.

Brillbee producerar och erbjuder onlinekurser inom bland annat kreativitet, mat och dryck, träning och hälsa, trädgård och personlig utveckling. Kursledarna som är experter inom sina områden inspirerar och delar sina kunskaper och metoder i digitala utbildningar som ger kursdeltagaren möjligheten att lära sig mer om sitt intresse var som helst i sin egen takt.

 

Vår vision är att vara Sveriges modernaste förlag där fler produkter och tjänster adderas till det traditionella förlagserbjudandet. Vårt mål är att vara bokbranschens mest attraktiva och kommersiella förlag för författare inom fack- och skönlitteratur.

Bokförlaget Ester Bonnier är en del av Bonnierförlagen.

 

Vem var Ester?

Ester var hustru till Bonniersläktens första bokhandlare och förläggare, Gerhard Bonnier. 1804 startade Gerhard bokhandel i Köpenhamn och sådde därmed fröet till det som idag är Bonnierförlagen AB. Ester föddes som Ester Elkan, gifte sig med Gerhard 1803 och var mor till deras 11 barn. Hon levde 1781-1838. Att namnge det nya förlaget efter Ester Bonnier är en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia.